Od traktora, prikolica kao i celokupne poljoprivredne mehanizacije sve do metoda ispitivanja zemljišta, ISO standardi imaju važnu ulogu!

Pre svega se ovde misli na važnost adekvatnog monitoringa celokupnog procesa proizvodnje hrane u cilju kontrolisanja ispravnosti i kvaliteta namirnica koje se koriste u ishrani stanovništva.

Kako se pritisak na zemlju i resurse povećava uporedo sa potrebama rastuće populacije, raste i potražnja za visokokvalitetnom hranom. Efikasna poljoprivreda koja daje visoko kvalitetan proizvod je važnija nego ikada. Stanovništvu su potrebne namirnice visokog kvaliteta koje imaju pozitivan uticaj na naš organizam. Samim tim kontrole kvaliteta prehrambenih proizvoda svuda u svetu postaju sve rigoroznije.

ISO standardi koji se odnose na zaštitu životne sredine u poljoprivredi omogućavaju efikasno praćenje korišćenje đubriva i goriva. Ciljem optimizacije potrošnje đubriva i goriva ima smanjenu emisiju štetnih gasova i sprečavanje eventualnog zagađenja zemljišta preteranom upotrebom đubriva.

Preciznost u poljoprivredi i tačna primena hemikalija pomaže u očuvanju zdravlja kupaca i omogućava nam da dobijemo najbolje iz prirode.

Zdravlje potrošača i kvalitet hrane su prioriteti ISO standarda.