Ne postoji odrađen šablon kao ni procedure koje se mogu iskoristiti za sve kompanije. Svaka firma je drugačija i samim tim zahteva prilagođavanje HACCP sistema u skladu sa Vašim potrebama.

HACCP sistem kao takav se oslanja na važeće Zakone i Propise o kojima smo već pisali. Samim tim sve HACCP procedure koje se posebno izrađuju za svakog od klijenta su u potpunosti usaglašene sa Zakonima kao i sa potrebama samih korisnika ovog sistema. Upravo u tome se ogleda veliki značaj stručnih konsultanata koji Vam uređuju poslovanje.

Prvi korak za uvođenje HACCP sistema bezbednosti hrane je da sam direktor ili zaposleni u preduzeću uvide njegov značaj i sami prepoznaju mnogobrojne benefite i koristi koje svi dobijaju.

HACCP sistem bezbednosti hrane je obavezan od 10. Juna 2011. godine kada je stupio na snagu Zakon o bezbednosti hrane. Ovim Zakonom je propisano da svi objekti koji se bave preradom hrane ( restorani, picerije, fast food, menze...) moraju da uvedu HACCP sistem. Država je prepoznala važnost implementacije HACCP sistema i naplaćuje velike kazne objektima koji nisu uveli HACCP sistem .

Samo uvođenje ovog sistema je veoma jednostavno kada imate stručne konsultante. Vi ne morate da znate sve Zakone i pravila koja se odnose na Vaše poslovanje i Vašu delatnosti, mi to radimo za Vas. Upravo to je jedan od najvećih benefita i koristi koje dobijate nakon uvođenja HACCP sistema bezbednosti hrane - usklađivanje poslovanja sa važećim Zakonima.

Prvi korak ka uvođenju Haccp sistema bezbednosti hrane je odabrati pravi tim konsultanata koji će Vam svojim iskustvom i opširnim znanjem pružiti apsolutnu podršku na ovom putu!

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju